Menu

25 Ekim 2014 Cumartesi

CHEESE KEK YAPIMI

1 paket  500 gr labne  peyniri
1 paket  sıvı  krema
1 su bardağı ve 4 yemek kaşığı  şeker
3 yumurta
3 yemek kaşığı  un
1 yemek kaşığı  nişasta
1 paket vanilya

Alt  tabanı  için;
2 paket  Burçak  bisküvi
75  gr tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı süt

Sos için;
1 paket  meyveli  sos  (frambuazli)

Öncelikle  biskuvileri  rondodan geçirin.  Tereyağını eritin.  Biskuvilerin üzerine  dökün. Kelepçeli kabınızı yağlayın. Hazırladığınız harcı elinizle bastırarak düzleyin. Kelepçeli  kabınızı yağlayın.  Kelepçeli  kabınızın  etrafını  alüminyum  folyo ile kapatın. Bu kenarlarinin  yapmasını  önlenecek.  Dolapta bekletin.
Bu sırada  peyniri ve  kremayı mikserle   çırpın. Şekeri  ekleyerek  tekrar  çırpın. Yumurtaları  teker teker  ekleyerek  cirpmaya  devam edin. En son  un, vanilya  ve nisastayi  ekleyerek  cirpmaya devam edin. 
Hazırladığınız harcı  dolaptan  çıkardığınız  biskuvilerin  üzerine  dökün. Önceden  isittiginiz  fırında ilk 10 dk 200 sonra  150  derecede  1 saat pişirin . Fırına  mutlaka  ısıya  dayanıklı  bir  kaba su koyun. Bu catlamasini  önleyecektir .
Pistikten sonra  fırından  çıkarmayın. Fırının  kapağını  aralayin. Soğumasını  bekleyin. Meyveli  sosu  üzerinde  yazdığı  gibi  hazırlayın. Soğuyan  kekin  üzerine  dökün. Dolapta  1 gece  bekletin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder