- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ıspanak püresi (400 gr ıspanak)
- yarım su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1,5 su bardağı un
- 25 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
Krema için; süt, şekeri ve unu sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyerek iyice koyulaşana kadar ocakta tutun. Ocaktan aldığınız kremaya vanilya ve yağı ekleyip, yağ eriyene kadar kremayı mikserle iyice çırpın ve arada karıştırarak kremayı soğumaya bırakın. Soğuyan keki küçük çay bardağıyla daireler şeklinde kesip, arta kalan parçaları rondoda iyice çekip toz haline getirin. Bardakla kestiğiniz ıspanaklı pastaların üzerine, kremayı alıp, üzerini de robottan geçirdiğimiz ıspanaklar ile kapatın.
Tüm parçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra isterseniz çikolata sos döküp servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder