BEŞAMEL SOSLU GÜVEÇ


  • 500 gr kuşbaşı
  • 3 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber, tuz, pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Beşamel sos için;
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
  • Kaşar rendesi
 Öncelikle etlerin lokum gibi olmasını istiyorsanız düdüklü tencerede içine az su ekleyerek 30 dakika pişirin. Bu arada patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Havlu kağıda koyarak yağını almasını sağlayın. Pişen etleri suyunu tam çektirmeden salça ve baharatları ekleyin. Güveç kaplarının altına patlıcanları serin.
 Üzerine etleri koyun. Bir yandan margarini eritin. Unu koyarak pembeleşene kadar kavurun. Pembeleşince üzerine sütü ekleyin. Koyulaşana kadar pişirin. Pişen sosu etlerin üzerine paylaştırın. 
 Fırının üst rafına koyarak 10 dakika 200 derecede pişirin. Sonra üzerine kaşar rendesi ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting