VİŞNELİ MUHALLEBİ

 

MALZEMELER;
  • 1 kase vişne
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN:
  • 4 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı vanilya
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Doğrayıcıya vişneleri ve toz şekeri ilave edin. Doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin. Vişne püresini bir tencereye koyun ve pişirmeye başlayın.Nişastayı suda eriterek tencereye dökün. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Vişne püresi pişince altını kapatın ve silikon kek kalıplarını yağlayın. Vişne püresini kalıpların zeminine paylaştırın ve soğumaya bırakın. Muhallebisi için, sütü tencereye dökün. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave edin.Çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca tereyağını ilave edin. Kaynayınca altını kapatın. Vişne pürelerinin üzerine muhallebiyi paylaştırın. Tatlıyı soğumaya bırakın. Mümkünse birkaç saat dinlendirin ve kalıplarından ters çevirerek servis edin.İsterseniz kase,muffin kalıbıda kullanabilirsiniz.Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting